top of page

Ali poznate recept za učinkovito pomlajevanje?

Staranje je neizogiben del življenja, vendat to ne pomeni, da ne moremo ukrepati in ohraniti mladostnega videza. V prispevku bomo raziskali inovativne pristope k učinkovitemu pomlajevanju ter predstavili sodobne rešitve kot je na primer Croma PhilArt. Gre za revolucionarno tehnologijo pri dermalnih polnilih, ki spodbuja hidracijo, lovi proste radikale in ustvarja optimalno okolje za celice, ki proizvajajo kolagen. Nastajanje novega kolagena in elastina izboljšuje teksturo kože, zmanjšuje gube ter pripomore k bolj napeti koži.

 

Botulinum toksin: učinkovita obramba pred gubicami


Botulinum toksin, bolj znan kot botoks, se je izkazal kot učinkovit in varen način za prikrivanje gubic na obrazu in vratu. Če se spopadate s težavami, kot so utrujena koža, črte na čelu, izraziti podočnjaki ali smejalne gubice, je botulin toksin pogosto najboljša rešitev. Postopek deluje tako, da začasno zmanjša aktivnost določenih mišic, kar privede do zmanjšanja vidnosti gubic. Običajno se prvi učinki pokažejo v enem tednu po postopku in trajajo približno 6 mesecev. Po tem obdobju je priporočljivo opraviti obnovitveni odmerek, da ohranimo želeni učinek.


Optimalni rezultat: kombinacija botoksa s polnili


Pri postopkih pomlajevanja obraza se botoks pogosto združuje z dermalnimi polnili za še boljše rezultate. Polnila so namenjena obnovitvi volumna in polnosti obraza, ki se s staranjem izgubljata. Med najbolj priljubljene vrste polnil sodijo tista, ki vsebujejo hialuronsko kislino. Ta naravna snov, ki jo najdemo v koži, igra ključno vlogo pri ohranjanju hidracije, prožnosti in volumna kože. Kombinacija botoksa in polnil zagotavlja naraven in mladosten videz, ki ga mnogi iščejo.



Po svetu je vse bolj priljubljena inovativna tehnologija polnil Croma PhilArt, ki omogoča pomlajevanje same kože, kar je preboj v estetski medicini. Ta nova metoda izkorišča uporabo polinukleotidov, ki se injicirajo v kožo in spodbujajo hidracijo kože in lovijo proste radikale ter tako ustvarijo optimalno okolje za rast fibroblastov (celic, ki proizvajajo kolagen). Nastajanje novega kolagena in elastina izboljšuje teksturo kože, zmanjšuje gube ter pripomore k bolj napeti koži. Na ta način dosežemo naravni učinek pomlajevanja brez potrebe po kirurškem posegu. Croma PhilArt je namenjen predvsem ljudem, ki si želijo izboljšati teksturo kože, zmanjšati gube ter doseči bolj napeto kožo. Primeren je za moške in ženske vseh starosti, ki iščejo naravne in neinvazivne metode pomlajevanja ter nimajo časa za dolgotrajno okrevanje. Glede na potrebe vsakega posameznika se lahko število potrebnih ponovitev razlikuje, odvisno od stanja kože in željenega končnega rezultata. Običajno priporočamo vsaj 3 ponovitve za doseganje kakovostnih in dolgotrajnih rezultatov.


Ne glede na želje, pred postopkom vedno izvedemo temeljit pregled kože ter se z vami posvetujemo glede pričakovanj. Če menimo, da Croma PhilArt ni najboljša rešitev, svetujemo druge metode pomlajevanja. Vedno si prizadevamo izbrati najboljšo individualno rešitev.


V zobni ordinaciji EIKO smo osredotočeni na celostni pristop. Verjamemo, da je tesna povezanost med zdravjem ustne votline in lepim izgledom obraza ter zob ključnega pomena za dosego dobrih rezultatov in zadovoljstva posameznikov. Zdravi in lepi zobje so ključnega pomena za celostni videz in samozavest posameznika. Osvežitev obraza s hilauronskimi polnili ali botulinum toksinom pa doda piki na i.



bottom of page